Van Dijken Elektronica is ondertussen al heel wat jaren voor diverse radiozendamateurs en hobbyisten een vertrouwd adres voor een breed aanbod aan elektronica onderdelen.

Begin jaren ’80 werd door Hans van Dijken de stap gezet om zijn hobby om te zetten in een zelfstandige onderneming.

Begin jaren 80 begon de verkoop eerst vanuit een kleine winkel in het centrum van Hoogkerk. Op deze locatie is het bedrijf meer dan 10 jaar gevestigd geweest. Door planologische ontwikkelingen van Hoogkerk was van Dijken genoodzaakt te verhuizen. Hierdoor is enige tijd gebruik gemaakt van een Romneyloods aan de Aduarderdiepsterweg, net buiten Hoogkerk.

Kort na het nieuwe millennium verhuisde van Dijken Elektronica naar een ruime, eigen locatie. Op deze locatie is het bedrijf nog altijd gevestigd.

Waar de verkoop in de jaren 80 en 90 nog veel telefonisch of als postorder plaatsvond is dit met de ingang van het nieuwe millenium verplaatst naar het internet. In 2002 werd de eerste internetsite gelanceerd met online besteld mogelijkheden, hiermee was van Dijken Elektronica in zekere zin een pionier op dit gebied.

In 2014 heeft Hans van Dijken besloten om het rustiger aan te doen, en is van Dijken Elektronica overgenomen door Nico en Hennie Elzinga. Samen doen zij hun best om het bedrijf op dezelfde wijze voort te zetten als voorheen, met ouderwets goede service.

Wij staan voor:

Jaren ’80

Oude winkel aan de Zuiderweg in Hoogkerk

Huidige winkel

Johan van Zwedenlaan 7a, Hoogkerk

Onder: Advertentie uit Elektron, 1993